DOLLY & EMMYLOU: WE LOVE YOU!

Jolene, 9 to 5, C'est la vie – wie kent ze niet? Het zijn dé hits van Amerikaanse countryheldinnen Dolly Parton & Emmylou Harris. In Amerika zijn zij pas echte grootheden met enorme hoeveelheden hits en albums. Naast de gevoelige pareltjes schreven ze meeslepende songs die verhalen over het dagelijks leven in het zuiden van de Verenigde Staten. Deze dames moeten geëerd worden met een Tribute, want: Dolly & Emmylou, We Love You!

Vanuit de liefde voor Amerikaanse folkmuziek reisden zangeressen Marijke Nuchelmans (Reddish) en Mariska de Wilde (Ruby Blue) door de Zuidelijke staten van de VS. De mooie plekken die in zoveel liedjes worden bezongen, móesten zij met eigen ogen zien. Tennessee, The Blue Ridge Highway en de Smokey Mountains: Je weet pas echt waar je over zingt als je op een Amerikaanse frontporch hebt gezeten en duizenden kilometers hebt afgelegd over de high way. Een bezoek aan Nashville mocht natuurlijk niet ontbreken. Marijke trad op in het legendarische Bluebird Café en Mariska tekende daar bijna een platendeal. Wie dat verhaal wil horen moet naar de show komen! Want het is waar wat ze zeggen: in Nashville kan alles gebeuren...

Marijke en Mariska hebben hun hart verloren aan de Amerikaanse folkmuziek en in het bijzonder aan Dolly en Emmylou. Samen met een bevlogen band, die stuk voor stuk de Amerikaanse country en folk in hun hart hebben gesloten, nemen zij jullie mee langs de “Southern Route of Dolly & Emmylou”. Welke persoonlijke verhalen zijn verbonden aan de nummers? Hoe schrijft Dolly deze hits? Wat maakt Emmylou zo bijzonder?

Na deze show kun je niets anders zeggen dan:

DOLLY & EMMYLOU: WE LOVE YOU!